Buzzboeken

Boekensite met focus op liefde en literatuur

Gemma Venhuizen | foto’s bij Alle bessen kun je eten

| 3 reacties

Opmaak 1De eerste keer dat ik hem zag stond ik met een dubbelloops geweer in handen. Ik had net met bevroren vingers twintig kogels afgeschoten op de ijsbeer tegenover me. Negentien kogels waren in het niets verdwenen, één had de rechtervoorpoot geraakt. Terwijl ik het resultaat bestudeerde, kwam hij naast me staan. Zijn kartonnen beer zag er heel wat doorzeefder uit dan de mijne. Hij lachte. Zei iets tegen me. Het zag eruit als ‘I love you too.’ ‘I love to shoot,’ herhaalde hij toen ik mijn oorbeschermers af had. ‘Dat komt goed uit,’ zei ik en liet mijn geweer zakken. ‘Als we worden aangevallen mag jij ons verdedigen.’

Zo begint Alle bessen kun je eten – alleen sommige maar een keer, het debuut van Gemma Venhuizen, dat vanaf 22 januari in de winkel ligt. Om je vast in de stemming te brengen, publiceren we hier enige foto’s van Spitsbergen, het eiland waar de hoofdpersoon van deze roman Jasmijn naar toe is gegaan voor een fotografieproject. De foto’s zijn gemaakt door Venhuizen zelf, tenzij anders vermeld.

ijsbeerschietschijf

ijsbeerschietschijf

de kust

de kust

de zeebodem

de zeebodem

wind

wind

uitzicht

uitzicht

storm op zee

storm op zee

op weg

op weg (foto: Dimitry Kuznetsov)

op wacht

op wacht (foto: Dimitry Kuznetsov)

moeder en kind

moeder en kind

foto: Peter Strelitski

foto: Peter Strelitski

Gemma Venhuizen (1985) is schrijver, fysisch geograaf en wetenschapsjournalist. Haar artikelen verschijnen in onder andere NRC Handelsblad, Kijk en Cosmopolitan. Ze schreef een wekelijkse column voor de Volkskrant en in 2009 bereikte ze de landelijke finale van schrijfwedstrijd Write Now! Haar debuutroman Alle bessen kun je eten – alleen sommige maar een keer verschijnt bij Nijgh & van Ditmar en ligt vanaf 22 januari 2013 in de winkel.


3 reacties

Geef een antwoord

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.