Buzzboeken

Boekensite met focus op liefde en literatuur

Nieuws | Zelfuitgevende auteurs bestormen de bestsellerlijsten

| Geen reacties

Sinds deze week staan er maar liefst drie in eigen beheer uitgegeven boeken in de top 60 van het CPNB. De verwarde cavia van Paulien Cornelisse, dat vorige week binnenkwam op 2, staat nu zelfs al bovenaan in deze bestsellerlijst. Xenia Kasper bereikte de top 60 met haar zevende thriller, Alecto. En de nog onbekende Frank Krake kwam binnen op nummer 20 met Menthol, over de zwarte man die Nederland leerde tandenpoetsen.

mentholDat Cornelisse en Kasper binnen een maand met hun zelfuitgegeven boeken in de top 60 belandden, is misschien nog niet zo opmerkelijk. Beide auteurs hadden immers al een publiek. Cornelisse gaf eerder boeken uit bij AtlasContact, en Kaspers eerdere boeken verschenen ook bij bekende uitgeverijen. Dat geldt niet voor Krake. Toch staat zijn boek niet alleen in de top 60 van het CPNB, ook op de site van de Libris boekhandels staat het tussen de tien best verkochte boeken. 

verwardecaviaDe drie auteurs die het nu zo goed doen met hun zelfuitgegeven boeken werkten alledrie samen met een redacteur en dat is ook het advies van de meeste professionele boekenmakers. Je kunt je boek prima zelf uitgeven, maar er zijn waarschijnlijk geen schrijvers die zonder de hulp van een redacteur een goed boek kunnen maken en ook nog eens zelf de publiciteit en vormgeving kunnen verzorgen. Daarbij zijn er inmiddels, mede doordat uitgeverijen steeds minder redacteuren in vaste dienst hebben, genoeg ervaren boekenmakers die je als auteur zelf kunt inhuren.

Geef een antwoord

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.