Maurits de Bruijn | foto’s bij Broer

 
broerIn Broer laat debutant Maurits de Bruijn zijn hoofdpersoon Wolf op zoek gaan naar zijn broer, en daarmee naar zichzelf. Hij gaat op reis, via Berlijn en Boedapest naar Barcelona, Tel Aviv en New York, waarbij hij veel nadenkt over zijn broer, zijn ouders en zijn eigen geliefden.

De Bruijn was vijftien jaar toen zijn eigen broer verdween. Hieronder vind je een selectie van door hem gemaakte foto’s gekoppeld aan fragmenten uit zijn boek.

Als ik mijn tanden poets, komt hij naast me staan. Dat kan ik niet. Naast elkaar aan de wastafel in onderbroeken zie ik mezelf van een afstand. Als aan de badkamervloer genageld, de aderen van marmer getekend op de tegels. p.42

Als ik mijn tanden poets, komt hij naast me staan. Dat kan ik niet. Naast elkaar aan de wastafel in onderbroeken zie ik mezelf van een afstand. Als aan de badkamervloer genageld, de aderen van marmer getekend op de tegels. p.42

Weggaan is moeilijk omdat steden op elkaar lijken. De mensen die in die steden wonen, muziek waar ze naar luisteren, de koffie die ze drinken, de manier waarop ze praten. De gedachten in hun hoofd, de kussen die ze geven.  p.42

Weggaan is moeilijk omdat steden op elkaar lijken. De mensen die in die steden wonen, muziek waar ze naar luisteren, de koffie die ze drinken, de manier waarop ze praten. De gedachten in hun hoofd, de kussen die ze geven. p.42

Ik volg geen patroon in mijn zoektocht. Ik volg de chaos die hem van me heeft doen afdrijven. Ik moet naar Berlijn, Amsterdam is te klein voor Broer. p.29

Ik volg geen patroon in mijn zoektocht. Ik volg de chaos die hem van me heeft doen afdrijven. Ik moet naar Berlijn, Amsterdam is te klein voor Broer. p.29

Het is de ruimte tussen twee mensen. Die ruimte bepaalt mijn onvermogen dat zich steeds duidelijker aftekent. p.60

Het is de ruimte tussen twee mensen. Die ruimte bepaalt mijn onvermogen dat zich steeds duidelijker aftekent. p.60

Computers zoemden tien jaar geleden nog hard. Ik zat op een of andere homosite. De bureaustoel van mijn vader was veel te groot. p.15

Computers zoemden tien jaar geleden nog hard. Ik zat op een of andere homosite. De bureaustoel van mijn vader was veel te groot. p.15

Broer stond achter me. Hij zei dat hij wegging, ik bleef in de bureaustoel zitten. Ik stond niet op om hem te omhelzen of een kus te geven. p.15

Broer stond achter me. Hij zei dat hij wegging, ik bleef in de bureaustoel zitten. Ik stond niet op om hem te omhelzen of een kus te geven. p.15

***

mauritsMaurits de Bruijn (1984) werkt als journalist en studeerde Beeld en Taal aan de Rietveld Academie. Hij schrijft o.a. voor Marie Claire, de Arnhem Mode Biennale en Mister Motley. Zijn beeldend werk werd tentoongesteld door het Stedelijk Museum in Amsterdam en de Chalalit Gallery in Tel Aviv. Broer is uitgekomen bij Nieuw Amsterdam.

bestellen bij bol

Share Button
  1. Pingback: Maurits de Bruijn | Broer | psychologische roman | DE      SCHRIJVERS BENDE   

geef een reactie