Nieuws | Roman over jongen met seksuele obsessie nu gratis te downloaden

Een jaar lang had Juul Abbing een relatie met een jongen die dacht dat hij een verkrachter was. Ze schreef een roman over hem, Ringermaar besefte pas onlangs dat haar ex althans ten tijde van hun relatie moet hebben geleden aan een bij de meeste mensen nog weinig bekende dwangstoornis, de seksuele obsessie. Daarop heeft ze besloten het ebook van de gewijzigde herdruk gratis te maken. Zo hoopt ze dat er meer aandacht komt voor deze aandoening.

Ringer van Juul AbbingRinger bestaat vrijwel geheel uit de verhalen die de journaliste Maria schrijft voor en over haar veel jongere vriend. Deze Ringer is twaalf als zijn zus wordt verkracht door een klasgenoot. Volgens Maria is hij zich met deze jongen gaan vereenzelvigen en hebben ze daarom zoveel problemen. Ze weet wel dat hij regelmatig voor zich ziet hoe hij zich zelf vergrijpt aan een vrouw, maar hoe beangstigend deze beelden voor hem zijn, gaat ze pas begrijpen als ze voor haar werk iemand moet interviewen over dwangstoornissen.

Juul Abbing heet in werkelijkheid anders. Ze studeerde psychologie en is momenteel werkzaam als literair redacteur. In het voorwoord vertelt ze waarom ze wilde dat het boek gratis is te downloaden. ‘Hopeljik kunnen we zo iets bijdragen aan het besef dat obsessies en andere psychische aandoeningen niet altijd even makkelijk te herkennen zijn.’

Ringer is het eerste boek dat verscheen bij De boekenmakersbende, de indie uitgeverij van Buzzboeken. Het ebook is vanaf vandaag gratis te downloaden via de site van de uitgever. De bende ziet de eis van Amazon dat boeken elders niet goedkoper mogen worden aangeboden als misbruik van de positie van het bedrijf. Daarom is het boek bij deze retailer niet gratis. Het papieren boek is verkrijgbaar vanaf 9,95 euro.

Lees hier waarom de recensent van Hebban.nl Ringer vier sterren gaf

Share Button

geef een reactie