Uitgangspunten

Heb je een idee voor een artikel? Hieronder lees je welke uitgangspunten we hanteren bij het plaatsen van artikelen op deze site. Meer informatie over het soort artikelen dat we plaatsen vind je hier.

diversiteit en kwaliteit We geven aandacht aan alle soorten boeken. Literatuur, genreboeken, strips en non-fictie. Bestsellers, gewone boeken en selfpubs. Van oorsprong Nederlandse boeken en vertalingen. Als het boek in kwestie maar kwaliteit heeft. Verder publiceren we zowel auteursbijdragen (fragmenten, deleted scenes, foto’s enzovoort) als andere artikelen (recensies, opiniestukken, achtergrondartikelen enzovoort).

alle aspecten van het boekenvak We willen onze lezers, en dan vooral zij die zelf aspiraties hebben op dit gebied, inzicht geven in alle aspecten van het boekenvak. Daarom interviewen niet alleen schrijvers, maar ook andere boekenmakers, en publiceren we ook meer algemene artikelen over het boekenvak.

enthousiasme door informatie We willen mensen enthousiast maken over boeken, maar we willen hen in de eerste plaats betrouwbare informatie geven. Niemand heeft iets aan een juichend (of vernietigend) stuk zonder argumenten. Daarom plaatsen we alleen recensies waarin de auteur goede argumenten geeft voor zijn mening en verwachten we van bijdragers dat deze het laten weten als een schrijver een vriend is bijvoorbeeld.

kritisch zonder te kleineren Een recensie mag negatief zijn en een interviewer mag vervelende vragen stellen.  Ook mag je als bijdrager best laten merken dat je op de hoogte bent. Maar de site is bedoeld voor een breed publiek en de tijd dat je je met sarcasme kon onderscheiden is ook wel voorbij. Daarom houden we de vileine opmerkingen, sneren en inside jokes bijvoorbeeld graag binnen de perken.

ervaren en getalenteerde bijdragers In principe plaatsen we alleen verhalen en fragmenten van reeds gepubliceerde auteurs en leden van De schrijversbende. Bijdragen als recensies en interviews kunnen ook door anderen worden aangeleverd.

onbetaalde bijdragen Het idee achter bb is dat schrijvers en andere boekenmakers elkaar kunnen helpen hun boeken onder de aandacht te brengen van de mensen die ze het meest zullen waarderen. Daarbij staan de inkomsten voorlopig nog niet in verhouding tot de tijd die het ontwikkelen en onderhouden van de verschillende sites kost. Er is dus geen budget waaruit we een vergoeding zouden kunnen betalen.

de redactie beslist Bijdragen worden alleen geplaatst als ze goed genoeg zijn naar het oordeel van de redactie en er ook geen andere reden is om ze niet te plaatsen. Zo moet het taalgebruik verzorgd zijn en streven we naar afwisseling in het soort bijdragen. Als een bijdrage niet past op Buzzboeken zullen we wel altijd kijken of het misschien geplaatst kan worden op een van onze zustersites.

Je kunt je artikelidee mailen naar redactie@buzzboeken.com.