Opinie | Het uitgeefmodel van De correspondent is sympathiek, maar het kan nog beter

De correspondent geeft binnenkort haar eerste boek uit. Het journalistieke platform vermeldt daarbij trots dat het ebook veel goedkoper zal zijn dan het papieren boek en dat daarbij de royalty’s voor de schrijver hoger zullen zijn dan normaal. Maar is dit echt de beste deal voor lezers en schrijvers? door Roos Geerse

Ebooks kunnen goedkoper, alleen niet via het CB.

Er valt meer te verdienen op ebooks bij verkoop buiten het CB om.

Het bericht in De correspondent vanmorgen is juichend. Het journalistieke platform gaat een boek uitgeven van Rutger Bregman, Gratis geld voor iedereen, waarbij het makkelijk deelbare ebook flink goedkoper zal zijn (7 euro) dan de papieren versie (18 euro) en de schrijver althans voor zijn papieren boek meer royalty’s krijgt dan bij gewone uitgeverijen. De vraag is echter of we van dit uitgeefmodel moeten opkijken.

Het percentage dat Bregman volgens het bericht krijgt is 15%. Dat is inderdaad meer dan de standaard 10% die gewone uitgevers geven. Maar voor schrijvers die hun boek zelf uitgeven of dat laten doen door een collectief als De boekenmakersbende liggen de percentages vaak nog veel hoger, zeker voor boeken die verkocht worden via het eigen platform.

Dat het heel moeilijk is om ebooks goedkoop uit te geven, zoals De correspondent stelt, is ook overdreven. Bij Kobo Writing Life bijvoorbeeld krijg je als auteur/uitgever 70%, bij een BTW percentage van 3%, en kun je ook zelf kiezen of je de epub beveiligt met DRM of niet.

Natuurlijk is het moeilijk geld te verdienen aan een boek als je het verkoopt via het CB. Dit verkoopkanaal is handig voor verkoop via de fysieke boekhandel, maar de boeken die je via andere kanalen verkoopt, kun je als uitgever goedkoper aanbieden zonder dat je er iets bij inschiet. Daarom heb ik nog wel een idee voor De correspondent.

Doe als De boekenmakersbende en maak verschillende edities van een boek. Een duurdere voor de mensen die het bij de boekwinkel of Bol willen kopen en een goedkopere voor hen die het bij jullie eigen site of via een ander goedkoper kanaal bestellen. Als je een boek goedkoper kunt maken zonder dat dat ten koste gaat van je eigen marge of de marge voor de schrijver, waarom zou je dat dan niet doen? Hoe goedkoper het boek, hoe makkelijker mensen het zullen kopen!

Een goedkope editie verkopen via je eigen site lijkt misschien op het omzeilen van de vaste boekenprijs, maar slimme uitgevers doen dit soort dingen al lang. Zo liggen er regelmatig in winkels van keten A goedkope edities van boeken naast de kassa waarvoor de lezer in een andere winkel het volle pond moet betalen. De essentie van de vaste boekenprijs is dat de uitgever de prijs bepaalt, en niet de boekhandel.

Dat uitgevers hoge verkoopprijzen rekenen om de boekhandels hoge kortingen te kunnen geven, is geen reden om dezelfde prijs te hanteren bij verkoop via andere kanalen. Misschien wel in het geval van boeken die boekhandels ook daadwerkelijk in hun etalage leggen, maar niet voor boeken waarvoor je als lezer tevergeefs naar de winkel gaat. Een flesje water is op het station ook duurder dan 100 meter verderop bij de Albert Heijn. Waarom zouden boeken dan overal even duur moeten zijn?

Roos Geerse is de initiatiefnemer van Buzzboeken en De boekenmakersbende

Update! Inmiddels moet je als auteur ook bij Kobo 21% btw afdragen. Bij Boenda bijvoorbeeld hoeft dit niet. Aan de andere kant, ebooks die via Kobo worden verkocht, komen nu ook op de site van Bol te staan.

Share Button

geef een reactie